Termeni si condiții

1. GENERALITATI

Accesarea, vizitarea sau cumpărarea de produse de pe www.didicraft.ro implica citirea si acceptarea următorilor termeni si condiții. Va rugam sa parcurgeți cu atenție fiecare secțiune pentru a fi informat corect asupra drepturilor și obligațiilor fiecărei parți.

Accesul/vizitarea acestui website se supune “Termenilor și condițiilor” și implica acceptul implicit al dumneavoastră cu privire la acestea și reprezinta înțelegerea dintre parți.

Relația dintre parți este guvernata de următoarele acte normative:

 1. OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 2. OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii;
 3. Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislația europeana privind protecția consumatorilor;
 4. Legea 365/2002 privind comerțul electronic.
 5. Lege nr. 449/2003, actualizata la 27/12/2008 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.
 6. OG 9/2016

2. DREPTURI DE AUTOR

Domeniul www.didicraft.ro este deținut de către SC DIDI CRAFT SRL. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor și emblemelor, în forma directa sau “ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, căutare web) fără permisiunea prealabila scrisa este interzisa și se pedepsește conform legii. Va aducem la cunoștința faptul ca DIDI CRAFT este marca înregistrata la Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) din 12.06.2018.

3.  DEFINIȚII

Elemente definitorii:

 1. Cumpărător – persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda prin care își exprima dorința de achiziționare a unui bun/ serviciu;
 2. Vânzător – societatea comerciala, SC DIDI CRAFT SRL, având sediul social în Str. Căpitan Ion Andreescu, nr 69, oraș Târgoviște, județul Dâmbovița, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J15/638/2019, Cod Fiscal 40778622.
 3. Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului;
 4. Comanda– cererea de produse adresata/plasata de către Client prin intermediul modalităților de colectare a cererilor Clienților puse la dispoziție de platforma didicraft.ro
 5. Contract – înțelegerea ce exprima voința bilaterala a parților
 6. Moneda naționala – LEU – moneda tarii în care vor fi comercializate Produsele;

4. CONFIDENȚIALITATE

Datele personale introduse de către client vor fi folosite de furnizor numai în scopul declarat al acestui site, acela de comercializare. Informațiile de identificare sunt necesare pentru a trimite factura, promoțiile, pentru livrarea produselor comandate, etc. In nici un caz nu vor fi furnizate unei terțe parți.
Furnizorul garantează confidențialitatea acestor informații. Fiecare utilizator al site-ului www.didicraft.ro are dreptul de a vedea numai propriile sale date de identificare.
Furnizorul nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

In cazul Clienților, persoanelor fizice, Vânzătorul se obliga sa aplice masuri tehnice și organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal precum și împotriva oricăror forme de prelucrare ilegala, in conformitate cu normele juridice aflate în vigoare.

5. TERMENE ȘI PENALITĂȚI

In cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare și/sau pornire ale Comenzii, Vânzătorul este obligat sa anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării.
In cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se în termen de 5 zile lucrătoare.

6. METODE DE PLATA

Plata comenzii se face fie ramburs, în momentul preluării coletului de la curier, fie online, cu card bancar, la procesatorul de plați Netopia.

Pentru plata în sistem ramburs, veți fi nevoit sa plătiți suma aferenta comenzii dumneavoastră la serviciul de curierat care se va ocupa de transportul coletului.

Preturile produselor afișate pe www.didicraft.ro sunt exprimate în RON, dar nu includ taxă de livrare.

După ce a fost depusa comanda online, unul dintre operatorii noștri va va contacta telefonic sau prin e-mail în vederea confirmării comenzii și  se va ocupa de aceasta pentru a putea fi trimisă în cel mai scurt timp posibil spre adresa comunicata de dumneavoastră, atunci când v-ați creat contul de cumpărător (de aceea va rugam sa furnizați informații complete și corecte).

* Comenzile se livrează la adresa specificata, prin curier rapid, în toate localitățile din România, prin curier rapid.

 • În perioadele aglomerate, nu putem garanta expedierea pachetelor în ziua comenzii.

* Veți primi factura obligatorie, conform legii, în colet sau pe e-mail.

Timp de livrare:

Curier: livrarea prin serviciul de curierat rapid se face în maxim 5 zile lucrătoare.

Tarife:

 1. Curier rapid – 19 lei
 2. Ridicare din sediu (Târgoviște) – Gratuit;

Pentru comenzile ce depășesc 400 de RON, TRANSPORTUL ESTE GRATUIT.

7. OBLIGATIILE CUMPARATORULUI:

 1. Sa citească și sa fie de acord cu acești termeni și condiții înainte de a-și face cont și de a cumpăra de pe acest website.
 2. Sa verifice cu atenție produsele pe care le-a inserat în coșul de cumpărături, înainte de a plasa comanda online, pentru a scuti SC DIDI CRAFT SRL de eventualele comenzi eronate.
 3. Clientul înțelege ca oricare abatere de la acești termeni și condiții duce la închiderea contului fără o anunțare în prealabil.

8. OBLIGATIILE VANZATORULUI

 1. Sa livreze la termenul prevazut in comanda, in conditii optime de livrare, produsele solicitate de Cumparator;
 2. Sa inlocuiasca produsele dovedite cu defecte din fabricatie sau sa remedieze defectiunile aparute din fabricatie;

9. RASPUNDEREA PARTILOR CONTRACTANTE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator, a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor in mod inadecvat dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Neexecutarea, executarea defectuoasa sau executarea cu intarziere a obligatiilor comerciale asumate in prezentul contract angajeaza pentru partea in culpa raspunderea in conditiile Codului Comercial completat cu Codul Civil si, implicit rezilierea contractului.

10. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Vanzatorul declara si garanteaza ca detine drepturile de proprietate intelectuala necesara comercializarii produselor (inclusiv asupra materialelor aferente descrierii si promovarii produselor pe care le oferteaza prin intermediul site-ului  www.didicraft.ro) si isi asuma intreaga raspundere pentru promovarea si punerea pe piata acestora.

11. GARANTIA LEGALA DE CONFORMITATE

Garanția legală de conformitate – protecția juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligația legală a vânzătorului față de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea prețului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanție sau în publicitatea aferentă;”.

Orice reparatie sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.”