Termeni si conditii

1. GENERALITATI

Accesarea, vizitarea sau cumpararea de produse de pe www.didicraft.ro implica citirea si acceptarea urmatorilor termeni si conditii. Va rugam sa parcurgeti cu atentie fiecare sectiune pentru a fi informat corect asupra drepturilor si obligatiilor fiecarei parti.

Accesul/vizitarea acestui website se supune “Termenilor si conditiilor” si implica acceptul implicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

 1. OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor;
 2. OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii;
 3. Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor;
 4. Legea 365/2002 privind comertul electronic.
 5. Lege nr. 449/2003, actualizata la 27/12/2008 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.
 6. OG 9/2016

2. DREPTURI DE AUTOR

Domeniul www.didicraft.ro este detinut de catre SC RAFGOM Trading SRL. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau “ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii.

3.  DEFINITII

Elemente definitorii:

 1. Cumparator – persoana fizica sau juridica ce emite o Comanda prin care isi exprima dorinta de achizitionare a unui bun/ serviciu;
 2. Vanzator – societatea comerciala, SC RAFGOM Trading SRL, avand sediul social in Str. Valea Mare nr. 1; Comuna Aninoasa; Judetul Dambovita, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J15/810/2011, Cod Fiscal RO29439277 din data 12.12.2011;
 3. Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului;
 4. Comanda– cererea de produse adresata/plasata de catre Client prin intermediul modalitatilor de colectare a cererilor Clientilor puse la dispozitie de platforma didicraft.ro
 5. Contract – intelegerea ce exprima vointa bilaterala a partilor
 6. Moneda nationala – moneda tarii in care vor fi comercializate Produsele;

4. CONFIDENTIALITATE

Datele personale introduse de catre client vor fi folosite de furnizor numai in scopul declarat al acestui site, acela de comercializare. Informatiile de indentificare sunt necesare pentru a trimite factura, promotiile, pentru livrarea produselor comandate, etc. In nici un caz nu vor fi furnizate unei terte parti.
Furnizorul garanteaza confidentialitatea acestor informatii. Fiecare utilizator al site-ului www.didicraft.ro are dreptul de a vedea numai propriile sale date de indentificare.
Furnizorul nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

In cazul Clientilor, persoanelor fizice, Vanzatorul se obliga sa aplice masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal precum si impotriva oricaror forme de prelucrare ilegala, in conformitate cu normele juridice aflate in vigoare.

5. TERMENE SI PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire ale Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 5 zile lucratoare.

6. METODE DE PLATA

Ramburs la livrarea coletului.

Pentru plata in sistem ramburs, veti fi nevoit sa platiti suma aferenta comenzii dumneavoastra la serviciul de curierat care se va ocupa de transportul coletului.

Dupa ce a fost depusa comanda online, unul dintre operatorii nostri va va contacta telefonic in vederea confirmarii comenzii si  se va ocupa de aceasta pentru a putea fi trimisa in cel mai scurt timp posibil spre adresa comunicata de dumneavoastra atunci cand v-ati creat contul de cumparator (de aceea va rugam sa furnizati informatii complete si corecte).

Comanda va fi trimisa prin Urgent Cargus.
In fiecare zi la ora 13:00, coletele vor fi depuse la curier.

Comenzile depuse dupa ora 13:00 vor fi procesate si expediate a doua zi.

In perioadele aglomerate nu putem garanta expedierea pachetelor in ziua comenzii.

Timp de livrare:

Curier: livrarea prin serviciul de curierat rapid se face in 24-48 de ore.

Tarife:

 1. Urgent Cargus: 18 lei (tarif unic);
 2. Ridicare din sediu (Targoviste) – Gratuit;

Pentru comenzi ce depasesc 400 de ron, TRANSPORTUL ESTE GRATUIT.

7. OBLIGATIILE CUMPARATORULUI:

 1. sa citeasca si sa fie de acord cu acesti termeni si conditii inainte de a-si face cont si de a cumpara de pe acest website.
 2. sa verifice cu atentie produsele pe care le-a inserat in cosul de cumparaturi, inainte de a plasa comanda online, pentru a scuti SC RAFGOM Trading SRL de eventualele comenzi eronate.
 3. Clientul intelege ca oricare abatere de la acesti termeni si conditii duce la inchiderea contului fara o anuntare in prealabil.

8. OBLIGATIILE VANZATORULUI

 1. Sa livreze la termenul prevazut in comanda, in conditii optime de livrare, produsele solicitate de Cumparator;
 2. Sa inlocuiasca produsele dovedite cu defecte din fabricatie sau sa remedieze defectiunile aparute din fabricatie;

9. RASPUNDEREA PARTILOR CONTRACTANTE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator, a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor in mod inadecvat dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Neexecutarea, executarea defectuoasa sau executarea cu intarziere a obligatiilor comerciale asumate in prezentul contract angajeaza pentru partea in culpa raspunderea in conditiile Codului Comercial completat cu Codul Civil si, implicit rezilierea contractului.

10. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Vanzatorul declara si garanteaza ca detine drepturile de proprietate intelectuala necesara comercializarii produselor (inclusiv asupra materialelor aferente descrierii si promovarii produselor pe care le oferteaza prin intermediul site-ului  www.didicraft.ro) si isi asuma intreaga raspundere pentru promovarea si punerea pe piata acestora

11. GARANTIA LEGALA DE CONFORMITATE

Garanția legală de conformitate – protecția juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligația legală a vânzătorului față de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea prețului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanție sau în publicitatea aferentă;”.

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare.”

X